Äntligen..

Imorgon är Dagen med stort d, nervöst! Känns som att man väntat en evighet, men egentligen har ju tiden gått hur fort som helst.

Ska strax värma upp min mat från igår och sedan ska jag kollade vidare på ikea och hm home, har skrivit en lååång lista med saker vi behöver köpa till hemmet. Det kliar i fingarna att klicka hem en massa ;) Ska dock planera in ett ikea besök snart :) Eller får väl bli om ca en månad eller så när jag och tommy är ledig samtidigt för som det ser ut nu så kommer vi knappt hinna ses för att vi jobbar om varandra, det suger. Ikväll ska jag även hämta svärmor från tåget som ska komma och hälsa på oss under veckan :) så nu får jag lägga på ett kol.

Håller tummarna för imorgon!


Hej hej, hemskt mycket hej.

Ytterligare en ny vecka har börjat! Resan till stockholm gick bra, och bilen var verkligen jätte fin. Så nu har tommy (vi;)) bytt upp sig några årsmodeller, dock har vi ju röd audin kvar än :) Så nu sitter jag här och kan välja mellan två bilar att köra, annars brukar jag nästan jämt vara billös när tommy jobbar. På den långa bilresan upp stannade vi upp i Gävle och tog in på hotell och sov över en natt, lätt värt istället för att köra i ett sträck. Nästa stopp dagen efter blev i sundsvall för lite shopping :) Vi stannade även över en natt i luleå innan vi tog oss hem till gällivare :)

Jag har precis ätit middag, lagade en kyckling gryta med rödcurry! Riktigt gott!

Började med att steka kycklingen, när den var genomstekt saltade jag och satte i lite mer olja och den röda currypastan. Pressade även i två ganska stora vitlöksklyftor. Sedan satte jag i strimlad paprika och rödlök (nästa gång ska jag ta bambuskott också). Hällde en burk kokosmjölk på det och satte i en hönsbuljon. Gillar när maten är lite starkare så jag kryddade lite med cayennepeppar och satte i lite sambal oelek också :) Lät det puttra på en stund tills det var klart. Gjorde nudlar till det och det vart riktigt gott, och framförallt väldigt enkelt att göra! Där har ni ett litet middagstips ;)

Ibland är man verkligen så fantasilös när det kommer till mat, är verkligen skit svårt att komma på vad man ska laga till middag. Men det är kul när man väl kommer på något och får prova på något nytt. Tror jag ska börja följa någon matblogg så man får lite inspiration, tips på någon bra? :) Följer ju redan hundra bloggar, är därför jag aldrig ids uppdatera min egen ;) Men någon matblogg följer jag inte, läser modebloggar, ibland inredningsbloggar, mammabloggar osv.

Nä, nu ska jag ta och äta lite efterrätt som köptes igår men aldrig blev uppäten. Sedan ska jag ta hand om all förbannad disk som blir när man lagar mat, hatar att diska! Sedan får jag se vad kvällen har att erbjuda :)

/S


Nu händer det grejer ;)

Har redan nästan gått en vecka sedan jag uppdaterade sist, varför ska tiden gå så fort? Fast iofs är det ju bra, har så mycket att se framemot :) Dock känns det som att man aldrig hinner göra vettiga saker! Men det hinns så småningom.. Idag har jag i alla fall varit till frisör nina och fixat håret, färgat utväxten och klippt till det som jag alltid brukar. Blev nöjd som vanligt och håret är verkligen en stoooor del av utseendet, håret gör typ 90%. För det spelar ingen roll om man är fint sminkad och har fina kläder om håret ser förjävligt ut! Så är det i alla fall för mig, för om jag har utväxt ser hela jag ofräsh ut, medan det knappt syns på andra! Men är ju jag som valt min hårgfärg och min frisyr, vilket gör att det frisör besök var 6e vecka är ganska högt prioriterat för mig :)

Nog pratat om hår. Imorgon far jag och tommy till stockholm och hämtar en ny bil, blir en audi A6, svart :) Riktigt snygg, så den ska nog duga bra ;) Ska bli roligt att fara dit tillsammans, älskar att göra saker ihop med honom. Sedan får man ju hoppas att vi kanske hinner med en sväng förbi ikea också ;) Vi har hunnit med en väldans massa turer under det här året vi varit tillsammans (börjar ju närma sig ett år snart ;) Nu ska jag ta och fortsätta kolla tv, kollar sex rehab och det är faktiskt ganska intressant :)

Nu har hjärtat anlänt också så ska släppa datorn och umgås lite :) Trevlig helg!


Home sweet home

Jag gillar inte ojämna veckor numer, för det innebär en tom säng att sova i och en pojkvän som jag träffar en timma per dag.. det suger! Men kallar jobbet så finns det inte så mkt att göra åt, man får ta vara på ledigveckorna ist ;) Denna vecka har jag varit hos linda, och benjamin och oliver som det nya tillskottet ska heta är så söta att man bara vill äta upp dom! Imorgon väntar en ledig dag och då ska jag städa här hemma och sedan när tommy vaknar ska vi gå på markanden, är så grymt sugen på godis därifrån. Typ en riktigt salt lakrits rem! längtar redan ;) Kanske även blir middag med tjejerna imorgon eller på lördag? :) På lördag väntar också en namnfest för Nova i ullatti, så mina helgplaner är som spikade :)

Veckorna går ruskigt snabbt just nu, det är mindre än två veckor kvar nu till en väldigt efterlängtad dag.. trodde aldrig den skulle komma..men snart så :) hoho. Sedan är ju påsken snart här också, har dock inga planer.. ser bara framemot våren och det brukar kännas som att den kommer på riktigt då. Förra veckan var jag och tommy och kollade på nytt boende, men efter mycket funderande så ska vi inte flytta, inte dit i alla fall :) Trivs här mer och mer allt eftersom att man får mer och  mer ordning på saker och ting, känns riktigt skönt :)


 



Lite av vårat lovely home ;)


happy day!

Har just bakat muffins med rosa glasyr, ganska nöjd ändå för att ha gjort dom för första gången ;) Hade glömt bort hur kul det är att baka, jag älskar det! Det bästa är att man inte ens är sugen på att smaka på det man har bakat sedan så då kan man bjuda ;) Tänkte även börja städa, men tror inte att det ät så poppis bland grannarna att börja dammsuga kl.12 på natten? :P Så det får helt enkelt vänta till i morgon. Har dessutom en fullspäckad dag i morgon! Ska bli roligt att fara och träffa tommys nykläckta syskon, dock har h*n inte kommit till världen än, men imorgon (på min fördelsedag dessutom) ska lill*n plockas ut, ska bli spännande! :) Tänkte även ha fika här hemma imorgon så tårta måste göras :)

Har en liten panikartad känsla i kroppen, har HUNDRA saker jag vill ha gjort NU! Jag får så ibland, jag har de där sakerna som gnager i skallen och som jag bara vill få ur världen. Men tiden räcker inte till för att göra alla sakerna på en gång, måste lära mig det ibland ;) Sedan lever jag ihop med en riktig tidsoptimist som verkligen aldrig känner stess, tror aldrig jag sett honom stressad faktiskt? Men det är nog bra för mig med en sådan person :) Är lyckligast som får ha honom i mitt liv! Jag blir stressad så fort jag gör något, om jag städar stressar jag som fasen för att det är så mycket jag vill hinna med, jag vill städa ALLT på en gång, jag vill hinna torka där, sortera det osv osv. Dock inser jag alltid nånstans på vägen att jag inte hinner med allt på en gång, och då har jag stressat helt i onödan.

Chokladmuffins med rosa glasyr Foto: Anna Thernfrid


1 Mars 2010

Vi är redan inne på mars månad, MARS?! Alltså tiden går så sjukt snabbt, snart kommer det vara jag som ligger på ett gamlinghem och har minne som en guldfisk. På torsdag fyller jag i alla fall 21 hela år, tyckte nyss jag var 17? Ju äldre man blir destomer märker man hur lite man bryr sig om födelsedagar egentligen, det bästa är ju om man får vara med sina nära och kära! Kan ju bjuda alla mina 5 bloggläsare på födelsedagsfika ;) Skämtåsido, har faktiskt fått massa mer som läser här nu för tiden.. så man undrar ju vad det kan bero på? kanske har jag plötsligt blivit lite intressantare? vem vet ;)

Sitter och fördriver lite tid här på jobbet, dricker festis och te så jag snart kissar på mig. Är så sjukt trött och här är det så lugnt och skönt så man hade lätt kunnat ta sig en vila. Men det hade jag dock aldrig gjort, tycker det känns väldigt fel att sova på jobbet. I alla fall när man har detta jobb, tänk om nånting skulle hända med någon gamling så ligger jag och sover! Så det är bara att stå ut, vet ju att jag får komma hem till sängen till slut i allafall och då kan jag sova hur länge jag vill :) I morse fick jag då mig inte många timmars sömn, knappt fyra timmar blev det, fick nämligen stanna över på jobbet en timma och sedan hade jag en pojkvän i sängen som verkligen bad om uppmärksamhet :) Kan ju förklara min trötthet, är ju van vid 12 timmars sömn ;) 

 Nu ska jag dra mig vidare, godnatt! :)


RSS 2.0