Är det torsdag idag?

Fan veckan har ju bara sprungit iväg, snart helg igen! Det gillas :) Kul att det finns människor som ids kommentera när jag skriver, är själv dålig på det men ska skärpa mig :P Alla tycker det är smartast av mig att börja plugga, och är kanske sant? Men jag ska göra som Emelie säger, följa hjärtat helt enkelt! :) Sen löser sig resten! Har ju som sagt ett tag kvar på mig att fundera.

Var och kapade av håret igår hos Nina, var less på mitt hår så nu är det en liten förändring. Kortare än vanligt, men det trivs jag i :) Nu ska jag passa på att fixa till mig lite medan melvin vilar, han har ju trots allt hunnit vara vaken i 1,5 timma ;) en riktigt sjusovare är han som lätt kan blåsa på till 11-12. Är ingen morgonmänniska så kan ju vara skönt, men gillar inte att sova bort hela dagen.

Ska ta bilen till gve och promma där, är så less på malmberget nu.. ALLTID uppförs! Sjukt jobbigt, men det behövs nog för min otroligt otränade kropp :P Nu ska jag snabba mig så att johanna inte behöver vänta.

SAKNAR EMELIE OCH ELIN!!! ni har varit borta alldeles för länge nu tycker jag!

Stort frågetecken

Jag har sådan besutsångest! Det håller mig vaken när jag ska sova, det gnager och hjärnan funderar som aldrig förr! Ska jag börja plugga eller jobba? Eftersom jag inte har något jobb att gå tillbaks till när jag inte ska vara mammaledig nåmer så är det ju ett bra tillfälle till att börja plugga. Men samtidigt har jag inte bara mig själv att tänka på. Jag kommer ju bli en fattig student i tre år. Tommy ska dessutom byta jobb nästa månad, vilket innebär att han inte har fast jobb nåmer. Inte för att ett fast jobb ger en mer trygghet, man kan ju bli uppsagd när som helst. Hur som helst så tror jag ju inte att tommy skulle behöva gå utan jobb speciellt länge, med bra kontakter kommer man ganska långt.

Men har jag då lusten, orken, disciplinen och framförallt motivationen till att börja plugga? Då blir det ju självklart på distans. Är ju sjuksköterska jag vill bli, bestämde mig för det för typ 2 år sedan. Så jag är glad att jag inte hoppade på en utbildning efter gymnasiet för då hade jag utbildat mig till socionom, vilket jag inte vill bli idag! Börjar jag istället jobba får vi ju betydligt mer pengar i kassan, då är jag dock rädd för att jag aldrig kommer börja plugga. GAH, det är så svårt!! Har ju ett tag kvar att fundera för distansutbildningarna börjar ju bara på vårterminen, alltså nästa år i januari. Men det stör mig redan nu att jag inte vet hur jag vill göra, är så kluven!

Där fick ni ta del av mina intressanta funderingar, nu ska jag stoppa på en tvättmaskin och röja undan här :)

20 januari 2011

Veckorna går så fort! Denna vecka har vi (jag och melvin) varit och prommat massor, har varit så skönt väder. Tidigare har jag inte känt att jag har haft tid att promenera varje dag, men det handlar ju om prioritering. Jag har varit helt manisk om hemmet, typ att jag måste städa, tvätta, diska, fixa hit och fixa dit. Men nu har jag lagt det på hyllan, det får faktiskt vara lite dammråttor i hörnen i bland. Det finns så mycket annat roligt som man kan göra.

Kvällarna har numera blivit en riktig kamp. Ibland kan vi hålla på natta honom i tre timmar, och han somnar vid mitt bröst, jag lägger honom i sängen, men sen vaknar han efter 10 min och gallskriker och vill äta. Sådär håller det på, om och och igen till ca.23.30 varje kväll. Han blir helt enkelt inte mätt, och det är väldigt frustrerande. Ersättning hade varit ett altenativ när han ska sova, men då tar han ju inte nappflska nåmer heller. Har massvis med olika nappar man han tar dom inte, man får väl prova och prova och prova så kanske han tar den tillslut, men tålamodet är ju inte alltid det bästa. Annars kanske man får prova med gröt :)

Han har ju blivir så stor min lilla kille, 4 månader redan! :) Han är verkligen världens gladaste lilla skrutt och han förgyller verkligen hela livet! Han skrattar åt de mesta och flesta :) Men nu gnäller han dock för han vill ha mat, så det ska han få :) Sedan ska jag göra renskav och mos :)

TRÖTT!

Värsta natten i natt sedan Melvin föddes. Han äter alltid annars 1-2 ggr på en natt, ibland vaknar han för att han vill ha nappen bara. Men i natt har han vaknat VARJE timme, var bara bröstet dom dög. Tänkte om han hade blivit sjuk och hade feber, men det hade han inte. Hade han ont i magen kanske, nej inte det heller. Men kanske är det tänderna som stör? Jag misstänker det. Så mycket som han dregglar och vill ha fingrarna och allt i munnen så. Nu är han dock inge gnällig, nu är han hur glad som helst och har somnat så sött häri soffan, mitt älskade barn.

Ska ta och klä på mig nu, sedan vänta på att johanna ska sluta. Vi ska ta bilen till gällivare och promenara runt där, så trist att promenara här i malmberget. Hade velat gå på babysim med Melvin, men det verkar ju ännu inte finnas nånsån grupp här? Eller är det någon som vet nånting om det ska starta nå babysim? Tror han hade gillat det :)

Nä nu ska jag göra ett ryck!


En nyvaken Melvin på julafton.


Nytt år, nya tag.

Har inte alls hunnit med den här bloggen på senaste, ska bli skärpning. Går liksom i perioder det där :) Har hunnit vara jul, som var jätte bra. Melvins första jul, han förstod ju såklart inte så mkt, men han fick mest paket ändå ;) Han har blivit så stor mitt lilla hjärta, om 16 dagar är han 4 månader!! Mellandagarna har spenderats i luleå hos Tommys mamma, shoppat lite, kol.lat hockey och myst på bara.

Nyårsafton igår spenderades hos mamma och pappa, med asgod mat och trevligt sällskap! Skönt att bara ta det lugnt och vara nykter och slippa alla höga förväntningar som ändå aldrig blir som man tänkt sig. Nyår spenderas bäst med de man tycker om mest och bara är, alla stora planer osv är faktiskt bara onödigt.

År 2010 har varit ett väldigt händelserikt år, har ju för tusan blivit mamma! Så 2011 kommer förmodligen inte att slå 2010 eftersom det är det absolut största och bästa som hänt mig, dock kommer jag vara hemma med min son under hans första år så det kommer ju bli minst lika underbart! Har fått inleda det här året med en förkylning som heter duga, riktigt opassande. Har fått så jäkla dåligt immunförsvar sedan jag fått Melvin, har det nånting med ammingen att göra? Annars blir jag i princip aldrig sjuk så känns som att det måste bero på nånting sånt.

Snart blir det sängen för min del, usch vad jag hatar att vara sjuk! Gott nytt år på er allihopa! :)

RSS 2.0