It's been a while..

I fredags anlände jag och emelie till gällivare igen, det var faktiskt en sorts lättnad att vara tillbaks till tryggheten. Men måste säg att jag har sån grym ångest nu, vet inte vart jag ska börja? Hur som helst så ångrar jag inte en sekund att vi åkte till Tromsö, även fast det gick som det gjorde, vi är många erfarenheter rikare. Ingen förutom våra päron visste att vi skulle komma hem så det var roligt att få överraska tjejerna :) Vi anlände till förfesten hos Matti, och Elin och Johanna blev då minst sagt chockade över att se oss komma in där, dom började böla direkt dom såg oss, vet inte om det var alkoholen som gjorde sitt eller bara det att vi var jäkligt saknade? ;)

Jag är verkligen glad över att få tillbringa dagarna tillsammans med alla tjejerna igen, sedan vi kom hem har jag inte gjort annat än att vara med dem, det är verkligen det bästa jag vet!

Nu är jag grymt trött, och imorgon har jag bestämt mig för att ta tag i massor av saker för att jag ska kunna bli kvitt min ångest, verkligen prio ett just nu! Sleep tight! :)

Suck on that!

Helt totalt slut.. måste få lite sömn. Har sovit ca. 2 timmar i natt, klockan ringde halv sju, pigg som en lärka for jag med bussen till solnäsets barnhage, väääärldens sötaste barn, ville bara ta med mig alla hem. Dock gjorde den obefintliga sömnen och allt barnskrik sitt, mitt huvud håller på sprängas!

I morgon blir nog en bra dag, vi har bestämt oss för att gå ut, och av nån anledning tror jag kvällen kommer bli riktigt nice! :) Vi har även bestämt oss nu för att fara hem 1 april, biljetten är bokad och det finns ingen återvändo, känns ledsamt att sluta på cafét osv. men att lämna detta kollektiv kommer bli oslagbart skönt, men det bästa av allt är ju att jag får träffa mina andra bästisar där hemma igen! :) Sedan är det massa tjorv med skattekorten nu också, vi har inte ens fått dom ännu, så vi kommer inte få lön förren vi får dom, och vem vet när det sker? Så vi hade verkligen inte kunnat stanna kvar här även om vi hade bott kvar på detta kollektiv.

Nu ska jag vila tills Emelie slutar, so long my dear friends! :D





When you see my face hope it gives you hell

I början gick tiden så grymt sakta när vi var här, men nu går tiden skit fort, nästan lite för fort samtidigt som det är skönt. Blandade känslor helt enkelt.. På Le café går allt strålande, är så skönt att få jobba. Jag och Emelie har varit med varandra 24/7 hur länge som helst nu, men är inte ett dugg less, vi har inte ens tjaffsat om nåt. Idag kände jag mig typ ensammast i världen när jag slutade kl.16 och Emelie kl.20, fast jag kände mig inte ensam fören jag skulle gå till bibblo men märkte att det var stängt, vad fan skulle jag då göra? Ville verkligen inte gå tillbaks till kollektivet eftersom internet hade slutat fungera och kände ingen lust att sitta med våran alkis granne och titta TV, så jag satt helt ensam på ett fik och åt en banan och drack en festis, egentligen är det inte nå farligt alls att gå och fika själv, men själva vetskapen att jag inte känner någon speciellt bra här gjorde att jag kände mig riktigt ensam. Men som tur var så varade inte den studen så länge! haha

Nu ska vi äta nötter och slå på en movie, oj vad vi kollar film alltså :)

Puss på er mina kära vänner, längtar efter er!


Back again

Jag har så himla mycket att göra så jag hinner inte blogga nåmer, eller så inte.. har helt enkelt inte blivit av bara, har nog inte så mkt att säga egentligen :) Helgen har i alla fall varit lugn och skön, helt NYKTERT, en cider på fredagen räknas inte. I lördags var vi och kollade menn som hater kvinner som det så fint heter på norska, sjukt bra film! Hade lätt kunnat se den igen flera gånger om.. Under söndagen som för övrigt är Norges absoluta G dag promenerade vi som vanligt, vi har blivit sjukt duktig på det där med att promenera, dock är vi lika bra på att fika, för efter promenaden bytte vi om och for och tog oss en fika. Jag kan faktiskt säga att jag blivit en liten kaffe drickare nu, jag kan till och med vara sugen på kaffe nu, stooort framsteg! =)

Idag har jag jobbat från 11-19, och det gick bra, inte alls så jobbigt som jag trodde. Mina knän ser dock ut som skit, måste nog ta och ringa sunderbyn när jag kommer hem igen.. it sucks! Ihelgen har min familj varit i norrköping, eller det är ännu där, men till saken hör att om jag hade varit hemma istället för här så hade vi haft FF i min lägenhet hela marknadshelgen, gissa om jag har haft g?? ;P

Imorgon väntas jobb igen och det känns skönt, så ikväll blir det nog att fara och ta en latte eller liknande på nåt mysigt fik.
Längtar enormt mycket!!!


Soon..

Idag har vi avklarat ett pass på Le café, det var roligt.. gillar verkligen det stället :) Vi har också tagit oss en promenad i det förfärliga vädret, bara slask! så vi vart lite blöta, men vi är ena jävlar på att promenera nu alltså! Gud vad man kan anpassa sig efter att inte ha tillgång till bil, man går ju överallt. Hemma skulle jag aldrig gå till ica ens när bilen står utanför på gården. 

Förresten är norrmännen riktigt usla på bilkörning, har blivit livrädd flera gånger på bussen. Igår när jag och emelie var ute och promenerade (vi gick efter vägen för att det inte fanns någon trottoar) så kom plogbilen som inte hade en tanke på att sakta ner när vi gick där, vi så fick helt enkelt lägga benen på ryggen och springa jagandes av den där plogbilen, vi fick hoppa upp i snön tillslut. Jag litar verkligen inte på någon som kör bil eller likande här, bli inte förvånade om vi inte kommer hem helskinnade sen.

Imorgon blir det jobb igen, är kul att man längtar till jobbet och imorgon går nog tiden riktigt fort eftersom det är fredag och många fikar, kul! :) Sedan är det helt sjukt hur dyrt det är här, är mycket dyrare än jag trodde. Eftersom vi jobbar på cafét får vi halva priset där, men halva priset här är som vanligt pris hemma så det blir ändå inte billigt, men betydligt mycket mindre dyrare om man kan säga så :) och jag tackar gudarna för att jag inte röker eller nåt, här kostar ett paket cigg ca.80-90 norska kronor, vilket blir hur dyrt som helst i svenska, usch för att det ska vara så dyrt här :(

Nu blir det film och sen time for sleep. Saknar er där hemma!


finally!

Vädret här är verkligen strange, ena stunden lyser solen som aldrig förr, andra stunden är det snöstrom.. man vet liksom aldrig vilka kläder man ska ta på sig :) Adecco ringde oss inte idag heller om jobb, så vi har varit lediga idag också.. helt sjukt att vi bara har jobbat en dag sen vi kom hit, vi kom ju hit för att jobba.. När vi har varit ledig nu har vi spenderat pengar, vad kan man annars göra? Har köpt lite nya kläder och det piggar alltid upp! :)

Idag har förresten våra grannar flyttat ut, polackerna alltså.. tacka gudarna för det! De senaste dagarna har dom supit och försökt få med oss till deras äckliga kök där de sitter och röker, de har även frågat om vi vill komma med och dricka en flaska vin, tackade ganska bestämt nej till det. I natt har de också fört ett jävla liv här på kollektivet, 4.30 på natten/morgonen bankade de på våran dörr och ropade "giiiirls" och försökte komma in, tur att vi aldrig glömmer att låsa!!! Vi är i alla fall grymt glad över att de inte bor här nåmer i alla fall.

Imorgon ska vi jobba på cafet igen, det blir nog roligt, då tjänar vi i alla fall lite pengar istället för att bara spendera dom. Om ett tag ska vi gå och promenera i alla fall, är jordens slask här överallt när det har snöat, men det får vi stå ut med :)

Ha det bra, puss!

  

Det suger..

Vilken kanon kväll vi hade igår, det var verkligen lätt det bästa hittils. Vi var på driv, rogers och flyt och tillsist hamnade vi på burger king. Det är inte alls så dyrt stt gå ut här som jag trodde, är billigare än i Sverige. Tummen upp för det! :) Idag har vi haft bakishäng här på vårat kollektiv, vi har kollat film, köpt godis och lagat mat. Vi lånade en kastrull från det andra köket eftersom vi bara har en liten i vårat och vi behövde två för att kunna göra våran mat. Och alldeles nyss kom en jävligt förbannad engelskman och bankade på våran dörr, han gormade att vi skulle öpnna dörren, när vi väl gjorde det var fan fly förbannad för att vi hade gått och tagit hans kastrull och sedan inte lämnat tillbaks den direkt efteråt. Helt jävla psyk.. Man har verkligen tappat lusen för det här. Trodde verkligen aldrig, aldrig att det skulle bli såhär, vi har längtat ihjäl oss hur länge som helst till att få komma hit, och sen blir allt såhär.

Jag vill verkligen inte hem, men nu när allt har blivit som det blivit har man inte ens lust nåmer. Ni förstår inte hur less och uttråkad man blir av att sitta på det här kollektivet.. det är verkligen inte roligt, vi planerar i princip redan när vi ska fara hem och vi har bara varit här i en vecka, vi har inte ens hunnit prova på hela grejen med det här. I morgon jobbar vi inte, och inte på tisdag heller, man går bara och undrar vad man ska göra av tiden för man blir bara deprimerad av att sitta på det här rummet. Alla man pratar med säger hela tiden att det löser sig, men hur då?? Just nu har jag verkligen väldigt svårt att se hur vi ska lösa det här, tyvärr..

Har ingen aning om vad vi ska göra resten av kvällen, ALLT är ju stängt på söndagar i norge, inte ens mat affärerna har öppet, bara kioskerna. Även det suger.. Trist att man blivit så neggo, man what to do?

PUSS på dig!

 

.............

Vet egentligen inte vad jag ska skriva här i bloggen, är så himla mycket som snurrar i huvudet just nu. Men igår provjobbade vi i alla fall och det gick bra, men jobbigt som fan var det. Vi kommer få ett heltids jobb på cafet, det är skit bra. Men är fortfarande problem med boendet så ärligt talat känner sig både jag och emelie mer deppig än glad just nu.. sad but true. Igår skulle vi gå ut, men blev ändrade planer för vi var sjukt trött och vi somnade nog redan innan 12 tror jag. Idag ska vi i alla fall fara ut och vi har nyss varit och inhandlat oss lite alkohol, alltså man förstår nog inte hur dyrt det är här innan man spenderat några dagar här, helt sjukt. Idag har vi även varit ute och promenerat i några timmar, det är riktigt vackert här alltså =)

Tror i alla fall att det kommer bli skit roligt ikväll. Även fast det är dyrt så måste vi unna oss att göra det här, annars kommer vi bara vara ännu mer deppig. Vill inte ens tänka på hur jag kommer vara om vi inte kan lösa det med boendet..

Saknar alla där hemma, hade velat att ni alla kom hit, hade varit grymt! :)


Hoppas, hoppas verkligen på det bästa..

Fan vad längtar till imorgon, då ska vi jobba på cafet och prova på utelivet här. Just nu ser våra dagar i princip likadana ut.. Fan ta adecco alltså, deras jävla fel det här. Får hålla tummarna för att allt går som vi vill nu, för jag vill inte hem för allt i världen, JAG VILL VERKLIGEN INTE HEM!! Är sjukt rädd för att bli fast i gällivare, och bara glida omkring som vi gjorde innan vi for hit till norge. Nej jag vill inte, jag ska inte!!

Håll tummarna för oss? :)


Ibland får man vara egoistisk ;)

Allt blir bättre med tiden!

Jag är verkligen besviken på Adecco, rekommenderar verkligen inte till någon att börja jobba där! Jag tycker det är sjukt att dom kan lova oss jobb och sen inte ens ringa. Dessutom är lönen det sämsta man kan tänka sig, i Norge alltså. Sedan gillar jag verkligen inte systemet de har. De ringer ut en på morgonen och säger att man börjar jobba på en halvtimme och då måste man snabba sig till bussen och försöka hitta rätt.. bara det gör ju en nervös. Man vet dessutom aldrig dagen innan om man får jobba eller inte, det gör att man aldrig kan slå sig till ro, i alla fall inte jag. Inget av det här har vi fått veta innan vi kom hit. DÅLIGT!! Det här boendet som vi bor på är under all kritik, man kan inte ens gå med sockarna på golvet, vi har alltid inneskor på oss. En natt rasade elementet ner och en låda rasa ihop när emelie skulle öppna den. På morgonen när man öppnar dörren från vårat rum möts man av sån jävla äcklig lukt. Jag skulle aldrig ens sätta mig ned på toabrinkan, jag har inte ens kunnat skita ännu! (för alla er om undrar) Det är ett STORT tecken på att jag inte trivs här, kan jag inte skita så känner jag mig inte bekväm. Förstår ni varför vi har kännt att gråten varit nära?

Vi har i alla fall försökt göra situationen bättre, och i slutet av månaden får vi förhoppningsvis flytta till en lägenhet och vi har förhoppningsvis ett annat jobb inom en snar framtid. På fredag ska vi prov jobba på Le Cafe, och trivs jag med jobbet och dom med mig så blir nog allting great! Ett stort plus med allt är att vi säkerligen inte kommer gå upp i vikt här i alla fall, vi promenerar hela tiden och dessutom äter vi nyttigt, sist vi åt kött var när vi anlände hit i söndags.

Nu ska hår färgas och sedan ska vi kolla sexdrive och ta det lugnt! ps. Pappa och mamma jag använder det här nummret nu 004793840791. (ni andra har säkert redan sett det på facebook eller msn)


Emelie är glad över att se vårt nya hem.. NOT!




Det bästa är ju att det i princip är vår här nu!! :)


Upp och ner

Hittils har jag inte vetat om jag ska skratta eller gråta till dom motgångar som vi haft, jag har nog mest skrattat och emelie har varit næra till gråten varje gång vi kommit till vårat rum. Imorse ville jag bara gråta och fara hem. Idag har vi tagit tag i saken och allt ser ljusare ut, nu ska vi se till att detta leder till det bæsta. Allt går upp och ner hela tiden, och vi får rækna med fler motgångar och kæmpa på. Vi har fortfarade massor av saker att ta tag i och det kommer ta ett tag innan allt blir som vi vill.

Sitter just nu på bibloteket, vi førsøker att vara i vårat "hem" så lite som møjligt. Ska ge er mina kæra læsare en bættre uppdatering ikvæll, saknar er!!

Puss!

Tromsö!

Igår kom vi fram välbehållna men sjuuuukt trötta till Tromsö. Jag trodde allvarligt att jag skulle dö eftersom min väska gick sönder när vi skulle fara iväg. Fyfan hur vi ska ha sett ut när vi har kånkat på alla våra väskor, 9 st har vi tillsammans. Så idag har jag ont i hela kroppen, träningsvärk och ledvärk så det heter duga, men jag ska inte klaga! :) Det är i alla fall så sjukt fint här, speciellt på kvällen. Igår när vi gick ut och åt var det hur mycket folk som helst ute på stan och det verkar som att denna stad aldrig sover :) För övrigt är det verkligen sant att pizzorna i Norge kan kosta skjortan, vi tänkte gå och äta igår och kollade in menyn, vi vände lika fort och gick på burger king istället där vi fick betala 100 spänn för ett skorv, som hittat! :)

Just nu befinner vi oss i vårt rum som vi hyr, har allvarligt talat aldrig bott på ett sunkigare ställe, här bor det polacker som luktar fan, och massa andra skumma typer. Men vi överlever, så fort vi bara kan kommer vi flytta till en lägenhet. Idag har vi gjort de nödvändigheter som måste göras så imorgon blir det förhoppningsvis att jobba, är faktiskt lite nervös. Nu ska jag och emelie ta och slå på en film :)

 



Puss og klem

Here we go, finally!

Satan vad tiden har gått fort, imorgon flyttar jag och emelie till tromsö!! Äntligen, inte en dag för tidigt enligt mig, imorgon kan vi säga hejdå gällivare och hej tromsö (vadå underbart??) :D Så idag har allting kretsat kring packning och sånt där, blev 2 stora resväskor, en bag, två andra mindre väskor, och ändå har jag inte ens packat ner hälften av alla mina kläder. Men eftersom det blir en kort hemfärd om 4 veckor så tar jag med mer kläder då och förhoppningsvis kan man lämna hemma dunjackan och såna där varmare kläder då.

Igår var det en riktigt fullspäckad dag, men riktig rolig ändå. Steg upp kl.9, packade, for på bolaget, fikade med emelie och lina, klippte och färgade håret, for på after skin, duschade och åt middag hos hanna, for på förfest hos bella, for på krogen som sög och tillsist blev det manuella.

På senaste har jag blivit en riktig morgonmänniska, får aldrig mina 10-12 timmars sömnar numer. Men lika bra är ju det :) Slog upp ögonen alldeles för tidigt idag, så nu är jag dötrött.. fast är ändå ganska bra eftersom vi ska upp så tidigt imorgon. Idag har jag i alla fall varit och ätit lunch/frukost på husmans med brudarna, packat nästan helt klart, varit förbi tommy som fixat filmer till min dator och sånt där som jag fattar noll av, ätit en sista middag med familjen och sen börjat sortera alla mina lönespec. och såna där papper. Nu har jag tagit mig en liten paus för att kolla läget på nätet. Ikväll blir det en lugn kväll med min käraste familj. Ska kolla film/melodifestivalen och äta godis och chips, skönt!

Som tur är så kommer vi ta med min dator till Norge så vi kommer i alla fall ha lite kontakt med omvärlden! Så får se när jag uppdaterar här igen, kanske blir redan ikväll, det lär ju märkas i alla fall! :)

Vilken lycka, jag är gladare än någonsin, och det bästa är att jag tror det kommer bli ännu bättre!
XX /Sara


Det är helt sinnessjukt hur mycket jag kommer sakna mina allra bästa vänner, önskar vi alla kunde fara tillsammans, vi hade haft så roligt. Men som tur är kommer ni att hälsa på oss (längtar redan) och vi kommer komma och hälsa på här. I love my girls!




Vår bästa tid är nu

Igår var det som sagt min födelsedag, och jag måste säga att den var mycket bra! Spenderade dagen med människor som jag bara tycker om, finns det nå bättre? Dagen började i alla fall med att jag vaknade hos emelie, vi åt frukost och for sen och solade. Sen for jag med my family och tittade på en lägenhet, och vi ska flytta! Äntligen säger jag, för jag trivs inte i denna lägenhet alls, är i och för sig först i maj vi flyttar till den andra läggan och förhoppningsvis befinner jag mig i Norge då. Hann även med en runda på systemet på självaste bemärkelsedagen, fick förfrågan om jag ville höra han i kassan sjunga för mig, tackade dock nej :P Sen for jag och åt middag med min familj på kina och det var trevligt. Till kvällen fylldes lägenheten med fikagäster, några var mer sugen på vinet än fikat (tror jag var en av dom) Så större delen av kvällen var vi hos mig och surrade och spelade spel, folk avrundade förutom ett rosigt gäng som for på nex =) På nex var det inte desto mer folk, men gjorde inte så mycket för var trevligt ändå. Fick mig en riktigt bra fördelsedag måste jag säga, thanks to you my friends! :)

Idag vaknade jag alldeles för tidigt, men lika bra var väl det. Har tittat på massa tapeter och kakel idag till lägenheten så man vet varken ut eller in, men är så kul när man får välja allting nytt. Har också varit och fikat på åhults med johanna, hanna, emelie och elin, känns som att det var ett tag sen. Sen gjorde vi en runda på stan och såklart lyckades jag spendera pengar som jag egentligen borde hålla hårt i. I kväll har vi lagat mat hos emelie, tacopaj blev det med världens godaste salld, måste säga att vi lyckades! Efterrätten var också grymt god. Gillar verkligen att umgås hela gänget, vi har alltid roligt tillsammans, det är verkligen sånt här jag kommer sakna mest!

Från igår;





Fick bara bli två bilder, är alldeles för trött nu. Imorgon är dagen verkligen fullspäckad, förstår inte hur jag ska hinna med även fast jag ska upp kl.nio! Hur som helst blir det i alla fall party på hög nivå, men innan jag kan kicka igång har jag en hel del att ta tag i. GONATT mates! :)

 

Dagen med stort D!

Idag är dagen alla despo älskare väntat på, 21.00 sitter hela tjejligan bänkad framför tv'n hos Emelie, great! :P För övrig känner jag mig stressad, borde egentligen inte vara det men är det ändå. Har sjukt mycket att göra, dessutom ska jag hinna fylla år imorgon också, hinner jag verkligen med det? Just nu måste kläder tvättas, det måste handlas på coop, dollar, apoteket, måste till banken, börja packa, fixa med alla mina papper som ligger utspidda över hela lägenheten, städa övervåningen som ser ut som skit, fixa en lokal som är omöjligt, ringa adecco och vårt hotell.. och massa mer, såna här smågrejer som nöter på en och får en stressad.

Idag har jag i alla fall bokat tågbiljetten och söndag den 8 mars 08.38 drar vi, hoppas ni orkar vinka av oss även fast det är tidigt på morgonen :D Nu har jag inte tid att sitta här, måste sminka mig och sedan fara till banken! 

PUSS! 

This heart of ice

Nu är det måndag och jag börjar känna mig som en människa igen =) Utgången i lördags slog ut mig totalt, fel och lära sig nånting nångång? Gårdagen blev i alla fall hel lugn, for till emelie på morgonen med isabelle och vi köpte med oss frukost, en riktig bakis frukost, mycket bättre än hultan. Sedan kom hanna och vi for och kollade johannas basket match, hon var grymmast på plan och dem vann överlägset! :) Sedan for vi och åt på md's.. var ingen höjdare. Sedan drog vi vidare till emelie och slog på sex and the city och somnade på stört i hennes säng :) For hem där på kvällen nångång och tog bakisduschen, välbehövligt.. och även fast jag var dötrött lyckades det ändå bli en jäkligt sen kväll, wonder why? :P

Planen för idag var först och främst att fara till frissan, men det fick ställas in, får fixa till håret på fredag istället :) När frissan ställdes in for jag till Kiruna med emelie, hennes mamma, ruben och hanna istället. Vi släppte av ruben och åsa på flygplatsen, och vi for och gjorde Kiruna.. tog inte så värst länge, utbudet är ju inte så stort :) For i alla fall och åt på sibylla och det var nog dagens misstag, för det första äcklades jag av mig själv för att ha ätit från grillen två dagar i rad, och för det andra har jag mått så jävla dåligt sen jag åt, min mage håller i princip på att dö känns det som.

Nu är det fan inte länge kvar tills vi beger oss, jag börjar bli nervös.. Kommer bli grymt trist att lämna kvar de människorna man tycker om allra mest. Men samtidigt längtar jag så sjukt mycket, detta kommer bli great! ;)

Nu: Film!
 


RSS 2.0