Kiss, skit, spyor...

Det är en stor del av vardagen just nu ;) Har fått en riktig kräkbebis, idag har han på sin tredje body, får se hur länge den hålls ren :) Ligger och myser med lillen i soffan och väntar på att tommy ska komma hem. Han har varit och jobbat hela dagen idag så jag och Melvin har varit ensamma, men det har gått bra ändå :) Dock lite tråkigt. Trodde inte att han skulle jobba så länge så har inte orkat fixa nån middag, tänkte att man tar det när han kommer hem, betydligt lättare. Men nu är jag riktigt hungrig och jag vet inte när han slutar, han får nog ta med sig pizza eller något på vägen hem.

Hade tänkt ta en tur med barnvagnen idag, men det är lättare sagt än gjort. Eftersom vi inte använt den ännu har vi den här uppe i lägenheten och att börja få ner vagnen för alla trappor och en liten bebis blev lite för avancerat. Sedan ska vi ha den nere i förrådet och då blir det lite enklare, då behöver maninte vara två. Vill börja komma igång snart med promenader osv. Vill gå ner mina kilon, vet inte hur mycket det är nu för jag har inte vägt mig nångång efter förlossningen.. men förhoppningsvis går det fort ;) Nä nu ska jag försöka få tag i min man, igen.. :)


25/9

Shit vad tiden går fort, vi har snart varit hemma med vårat lilla tillskott i en vecka. och jag har knappt hunnit utanför dörren, känns ju nästan hemskt... Har varit till ok en gång och till pressbyrån en gång och då var jag borta 5 min.. haha :P Men idag ska vi i alla fall ta oss ut till mamma och pappa och bli bjuden på mat, känns skönt att få komma ut lite :) Men jag är ännu lite för feg att ta med honom på affärer osv. tänkt om den lilla stackarn hade blivit sjuk, hoja. Man blir riktigt nojig när det kommer till de där små liven, inget ont får hända.

Nu har emelie kommit hit på besök, så ska vara lite social med henne så fick bli en liten kort uppdatering :P Adios! 


Förlossningen (bättre sent än aldrig)

Oj nu hittade jag min förlossningsberättelse här bland mina inlägg som jag glömt att publicera, så varsågod här kommer min förlossningsberättelse nästan 2 månader sent ;) haha..


Allt började den 16 september på natten mot torsdag, runt 2-3 tiden på natten började jag känna av lite värkar, men jag tänkte att det bara var dessa förvärkar som jag haft tidigare. För jag trodde ju att jag aldrig skulle få föda barn ;) Men i alla fall fick ingen sömn den natten, tog alvedon på morgonen när tommy for på jobbet, hjälpte inte men lyckades ändå slumra till nån timma. Dagen gick och värkarna slutade inte komma, dom gjorde ont men verkligen inte sådär ont som jag trodde att det skulle göra om det var på g. Ringde tommy vid halv fyra när värkarna kom tätare och började göra ondare, för nu hade jag haft värkar i över 12 timmar så då måste det ju var på g tänkte jag.

Tommy kom hem, han for och hämtade mat åt oss, fick inte ner mycket av den pizzan. Jag pratade med förlossningen som sa att att jag får komma in när jag känner att jag vill, hade typ 5 min mellan värkarna då. Jag duchade en gång till, tommy masserade mig i ryggslutet vid varje värk. Runt 18-tiden började det göra jäkligt ont så jag sa till tommy att det är bäst att vi åker in. Var livrädd att jag inte skulle ha öppnat mig nånting eller att värkarna skulle avta när vi for dit. Men vi for dit iaf och de satte en ctg på mig, hade regelbunda och bra värkar. Var öppen tre cm när barnmorskan undersökte mig, det var en lättnad. Dock sa hon att det här bara kunde vara en liten förberedelse och att värkarna kunde stanna av (BARA en förberedelse tänkte jag, då kommer jag aldrig kunna föda barn om det här inte var på riktigt när det gjorde så förbannat jävla ont) men att hon ändå inte ville skicka hem mig. Så jag badade i deras stora badkar där och det var skönt, ett tag... Hade jääävligt ont när jag låg där och jag tänkte att jag aldrig mer vill föda barn om det ska kännas såhär, för det gjorde groteskt ont.. Tänkte hur lätt det hade varit med ett kejsarsnitt istället och slippa den där smärtan! Dock är det inget jag hade valt nu i efterhand :)

Låg i badet nån timma och sedan var det skift byte, fick världens bästa barnmorska som jag är så jäkla nöjd med. Barnmorskans roll är väldigt viktig tycker jag, hade känts väldigt jobbigt om jag inte hade fått känna mig trygg. Men i alla fall så gick jag upp ur badet då och hon kollade om jag hade öppnat mig mer, 5 cm. Då var klockan runt 22.00. Fortsatte några värkar till utan någon smärtlindring men sedan stod jag inte ut mer, tog lustgasen och det var så himla härligt. Gjorde fortfarande ont men man var som så borta, man fick sig en liten gratis fylla där ;) Tvingade mig upp ur sängen och stod och lutade mot gåbordet och tommy masserade för fullt hela tiden. Stackarn var dö nervös under hela förlossningen, men det var verkligen en trygghet att ha honom där, skulle aldrig klarat det utan honom. Fortsatte med lustgasen men nu började det bli outhärdligt med smärtan och jag ville ha epidural. Hon kollade igen om jag öppnat mig mer, 8 cm! Så hade öppnat mig ca. 3 cm på en timma. Hon tog hål på hinnorna så vattnet gick. Min barnmorska tyckte inte att jag skulle ta någon epidural, eftersom det tar tid innan den börjar verka och förlossningen skulle ta längre tid och jag hade redan öppnat mig så pass mkt.

Jag skippade epiduralen och fortsatte med lustgasen resten av förlossningen. Jag har redan glömt hur jävla ont det faktiskt gjorde. Jag är glad att allt gick ganska snabbt för annars hade jag aldrig pallat tror jag. När jag äntligen var öppen 10 cm och huvudet var mot bäckenbotten fick jag börja krysta. Fy fasen vilken plåga det var, tänkte ge upp ett tag. Det kändes så hopplöst när man kände hur huvudet var påväg ut för att sedan fara tillbaks igen, om och om igen. Det kändes som att hela underlivet brände och spände sönder, ja det kändes rent ut sagt som att hela allting bara sprack upp. Barnmorskan var så himla bra och hon guida mig igenom hela krystarbetet, när hon tillslut sa att på nästa värk är bebisen ute tryckte jag på som aldrig förr och tillslut så kom våran älskade lille kille. Det kom någon tår av lättnad av att det äntligen var över! Jag kunde för allt i världen inte fatta att det var min lilla bebis som låg på mitt bröst och gallskrek, var det han som hade varit inne i mig i dessa 9 månader? helt sjukt och känslan går inte att beskriva. När moderkakan var ute och några stygn var sydda var det dags för det godaste fikat någonsin och sedan den skönaste duschen någonsin.

Är så glad att allting gick så bra, och att man ändå är så pass pigg efteråt. Jag hade inte kunnat tänka mig att få en bättre förlossning. Även fast det kändes som att hela ens murra typ dog så ont som det gjorde och att värkarna gjorde så fruktansvärt ont så är allt glömt så fort man har sin bebis. All smärta är borta och det lilla underverket som man har fått gör det värt allt besvär tusen gånger om.


Nu nästan 2 månader efter förlossning hade jag lätt kunnat göra om det fast imorgon. Dock får det vänta ett ganska bra tag till ;) Jag kommer ihåg när barbro sa till mig att jag kommer att sakna min gravid mage sedan, men hittils har jag tyckt att det har varit så skönt att få känna sig fri, att kunna börja sig ner och ta på sig skorna och såna där simpla saker som ni andra som varit gravida vet. Men nu kan jag faktiskt IBLAND sakna den, alla sparkar och sånt där mysigt. Om några år kommer jag förhoppningsvis få uppleva det igen. För att få bära på mitt barn och sedan föda fram det är utan tvekan det bästa jag har gjort i mitt liv. Kärleken man känner till sitt barn går inte att jämföra med något, det är så stort! Melvin och tommy är allt för mig!


100917

Detta inlägg skulle ha publicerats igår kväll, men datorn hängde sig så jag publicerar det nu ist (jag ska alltså inte gå och lägga mig nu som jag skrivit längre ner ;) )

Äntligen har vi vårat lilla hjärta här hos oss. På BF+14 valde han att komma, var verkligen en lång väntan som jag aldrig trodde skulle ta slut. Trodde seriöst där ett tag att vi faktiskt inte kommer få någon bebis. Men bättre sent än aldrig ;) Är så himla lycklig att vi har fått den finaste och mest välskapta lilla killen, han är så fin att hjärtat smälter varje gång man kollar på honom. Ska skriva en liten förlossnings berättelse här sen :)

Just nu är jag dödligt trött, kommer nog dröja väldigt länge till innan man får sova en hel natt igen iaf, haha :P Man är verkligen en zombi om nätterna när man ska amma, byta blöjor osv. Men det är det värt, alla gånger! :) Ska snart gå och lägga mig och snusa på våran lilla bebis som ligger och sussar så sött. Det är så skönt att bara vara, inget inplanerat och man tar bara dagen som den kommer. Men snart kommer man väl bli rastlös, men just nu är det bara så skönt att njuta av att göra ingenting, bara vara med min kära lilla familj :)

Är så glad att tommy ska vara hemma minst 4 veckor, helt underbart. Han är verkligen världens bästa och jag skulle aldrig klarat något av det här utan honom. 


Melvin

 


BF + 12

Behöver man egentligen ens säga mer? Det känns hopplöst.. Sorry att det är de enda jag skriver om, men det är det enda jag tänker på. kanske lite förståligt? :) Bloggen är det perfekta stället att gnälla på, det är valfritt för alla att lyssna på. Annars är jag ganska bra på att låta bli att gnälla tycker jag.

Nåja, får se vad dom säger på förlossningen på fredag då.. om en vecka så kaaanske vi har våran bebis här. Kanske ska orka ta en dusch innan jag börjar med maten. Har noll fantasi när det kommer till middag numera, vet aldrig vad jag ska laga? Är det ingen som har nå bra middagstips? Hade suttit fint med en personlig kock.

Puss på er.

Sista besöket avklarat..

Idag har jag varit på det sista besöket hos min barnmorska. När jag fick tiden trodde jag faktiskt inte att jag skulle behöva gå på den, men se där.. nu är även den gjord! :) Nåväl, allt gick lika bra som vanligt. Huvudet var så gott som fixerat dock lite ruckbart när hon tog i.. Även om huvudet är fixerat eller inte så betyder ju det faktiskt ingenting. Fick en ny tid om en vecka, till förlossningen då för överburenhets kontroll.. känns inge kul. Vill inte bli igångsatt. Men man får helt enkelt ta en dag i taget :) Våran lille bebis kommer när den är redo. Idag känner jag mig faktiskt inte lika less som igår,  tommy tyckte jag såg självmordsbegnägen ut igår.. haha :P

Tommy står i köket och lagar mat så ska ta och äta snart och sen mysa resten av kvällen :)

Mer less och frustrerad än någonsin......

Nu har jag städat hela lägenheten och tvättat tre maskiner, vad ska jag nu göra?? Alla mina kompisar jobbar eftermiddag också... Undra om det är idol ikväll? Då har man ju nånting att längta till iaf.

Ska ta en kall ducsh nu åtminstonde, för jag håller på att svettas ihjäl. Adios amigos!

5.e dagen är snart slut..

Snart har ännu en dag passerat. Riktigt varmt idag igen, och jag håller bokstavligen på att smälta bort.. Nä tacka vet jag höst vädret! :) Har klivit upp redan 8.30 (!!) idag, tack vare en väldigt pratglad tommy som i princip skriker i telefonen på morgonen i en halv timma.. Nåja jag sover ändå som en kratta så spelar inte sån stor roll :) Har suttit på fiket i nästan två timmar med emelie och hennes lilla wilja idag, hade varit kul att samlas hela föräldragruppen nångång också när alla fått sina små :)  Annars har dagen varit ganska skön, klarade inte av att vara hemma länge eftersom hemmet är i stort behov av att städas så jag och tommy har varit ute på ranten ist :) Besökt pappa som ännu inte fått raka sitt skägg, haha! Varit och tankat bilen och ätit glass, sen for vi förbi crossbanan en sväng innan vi for och hämtade pizza från berget :) Nu sitter jag här och inväntar idol, missade den igår :(

Imorgon är hela dagen inplanerad med städning  och på fredag är det dags för ett besök hos barnmorskan, jag som verkligen hade hoppats på att ha fått föda innan dess! Men så lär det ju inte bli, här blir det ingen bebis alls verkar det som!





21.22

Hååå vilken besvikelse, trodde inte att det skulle kännas såhär jobbigt!

Värme + höggravid

Hur kan man känna sig så slut av att göra i princip ingenting?? När jag kom in innanför dörren för ett tag sen kände jag nästan panik att få ta mig till soffan och lägga mig en stund. Anar att det har med värmen, för mycket kläder och graviditeten att göra! Har i alla fall varit förbi försäkringskassan idag, och det där är nånting jag aldrig riktigt kommer förstå mig på, jag är så ointresserad av sånt där så jag orkar knappt lyssna när jag är där. Man ska skicka papper hit och dit och intyg ska in och blaha blaha... Bara jag får mina pengar så är jag nöjd. Har varit hos Linda också i några timmar, fått låna ett babygym och lite andra bra saker av henne :) Sen har jag varit på vårdcentralen och sen handat mat, hatar att handla! men ska storhandla, i alla fall för en vecka framåt, det är det bästa! Då slipper man springa på affären varje dag och fundera ut nånting att äta, det är det värsta jag vet.

Värmen har kommit tillbak hit som sagt, men jag tar gärna tillbaks kylan som vi hade! För nu går man runt och svettas hela tiden igen, värme + höggravid på övertid dessutom är ingen höjdare kan jag lova! Ni får ursäkta min negativa inställning till allt, det är inget jag kan göra åt. Det mesta är jobbigt, haha.. stackars mig va! :) Nä det sägs att när man ger upp och slutar tänka på att bebisen ska komma, då kommer den! Så vi får väl se... :) Snart slutar tommy också och går på ledigvecka, ska mysa med honom i soffan ikväll och bara ta det luuugnt, tror han har fått slita som ett djur på jobbet idag.. stackarn! Så ska snart börja med maten för han är säkert hungrig när han kommer hem, mitt hjärta! :) Vad skulle jag gjort utan dig??


Tommy och Oliver :)


Gravid för alltid??

Vart är min bebis? Fan har bara gått 3 ynka dagar från beräknat förlossningsdatum, känns mer som 30 dagar! Man borde ju egentligen räkna med ett datum två veckor efter BF, men man är ju så koncentrerad på "sitt" datum så varje timme efter det datumet känns ju som en evighet och en riktig besvikelse! Även fast jag är väldigt medveten om att det är normalt och inte räknas som överburen fören efter v.42+0 så kan jag inte låta bli att bli så neggo.. 

Har blivit helt övertygad om att denna bebis inte kommer vilja komma ut av sig själv, jag kommer få bli igångsatt! Det skrämmer mig lite faktiskt, eftersom de flesta förlossningarna som blir igångsatta blir väldigt mycket värre. Läste ett forum nyss där en tjej hade gått 34(!!!!!!) dagar över tiden, för hennes bebis mådde så bra där inne och det ansågs inte nödvändigt att sätta igång henne då.. helt sjukt ju!! Jag har iofs sagt heeela tiden att jag tror att h*n kommer födas den 8 september (eftersom det var det datumet vi hade innan vi gjorde ul), det är på onsdag. Det är mitt sista hopp, annats vet jag att jag kommer bli överburen och sedan bli igångsatt. Det är riktigt svårt att vara positiv, så sorry.. haha :)

Detta är som ni märker allt som kretsar i mitt huvud just nu, och så kommer det förmodligen vara till den stoooora dagen är här. Nä nu ska jag dammsuga och städa toan (om jag orkar;)

BF + 1

Ingen bebis idag heller. Känns som att ju mer jag väntar och längtar desto längre tid kommer det ta, men det är ju omöjligt att tänka på nåt annat?! Den kommer när den kommer.. men man blir ju så otålig! Har verkligen aldrig känt mig så instängd i min egen kropp, magen är ivägen för allt, man är otymplig, osmidig och allt man gör tar ont nånstans. Tur att det snart är över, saknar verkligen min normala kropp!

Förutom den eviga väntan så har det varit en ganska bra dag idag :) Har varit på olivers dop, han är så otroligt söt alltså, världens snällaste unge. Smart som jag var glömde jag kameran hemma så vart inga bilder.. Har varit förbi mina päron en sväng och sen hämtade jag och tommy pizza och åt här framför tv'n. Nu kollar jag filmen min brors flickvän på tv och tommy har somnat som vanligt :P

Nu ska jag koncentrera mig på filmen och fortsätta hoppas att väntan inte ska bli så lång.. :)


Färdknappen eller ananas?

Listan på saker att göra tar aldrig slut! Idag har jag avverkat några saker i alla fall, har varit hos frissan, pernilla gjorde ett bra jobb så jag blev nöjd :) Så nu är jag snygg i håret i alla fall när jags ka in på förlossningen och föda ;) Har även varit på apoteket, jysk, dollar och coop... de få slantarna man har bara sprutar åt alla håll och kanter. Nåja välbehövliga saker är det ju i alla fall :) Har även hunnit vara med lunch till min kära tommy, dammsugit här hemma, lagat mat och sedan bakat en kladdkaka. Nu ska jag inte flytta min bakdel på resten av kvällen :)

Köpte en ananas på coop idag, har hört att det kan hjälpa till att sätta igång förlossningen. Dock tror jag inte att det stämmer, men det är ju gott i alla fall :) Så kanske provar äta den ikväll..om jag orkar skära upp den :P Annars får vi fortsätta färdknäppa för att försöka få igång det ;) Fast inte ens det har ju hjälpt och det är faktiskt det enda som jag kan tänka mig kan hjälpa liiiite grann kanske. Fast det är väl bara att förlita sig på sin bebis, den vet nog när det är dags att komma ut och då kommer h*n (förhoppningsvis!) 

Nu ska jag fortsätta kolla filmen på tv, Adios så länge! :)



Våran månad är här!

Det vart ingen augusti bebis som vi hade hoppats på, BF om två dagar! :) Men snart, snart... Hur som helst så kommer vi ha vårat lilla hjärta hos oss inom två veckor, och det är ju faktiskt inte så jätte lång tid. DOCK är det sjukt jobbigt att bara gå och vänta och vänta.. Hela tiden går jag runt och hoppas på att jag ska känna smärta och att det ska komma igång. Har väldigt mycket sammandragningar, igår kväll hade jag allt mellan 1-3 sammandragningar på fem minuter i flera timmar, och under natten hade jag dessutom sjukt ont i ryggen, molvärk men sen när jag vaknade på morgonen var allt som bortblåst.. så irriterande! Stackars min pappa också som får gå runt med ett hel lurvigt ansikte i kanske två veckor till, men är ju ingen som tvingat honom att inte raka sig fören lillen är här så det är ju självförvållat ;) haha

Försöker fixa och dona här hemma, städa osv.osv. men börjar bli less på det också.. fast kliar rejält i shopping fingrarna efter inrednings grejer hit hem, då är det ju riktigt roligt att städa och göra fint om man har nya saker :) Ja man blir ju aldrig ritkigt nöjd, mycket vill ha mer heter det väl? :) Bara man har saker att göra så känns väntan inte lika jobbig, imorgon funderar jag på att baka lite grann eller städa i köksskåpen... Ska även till frissan imorgon, välbehövligt!! :) Om en timma ska jag på o'learys med ett härligt gäng och äta middag, fasen så gott. Jag och tommy tänker hela tiden att det är bäst att passa på medan vi kan, vilket blir dyra ute middagar var och varannan dag ;) haha.


Här såg magen enorm ut, det är i v.38 nångång.. Har ett skrapsår på ena sidan av magen, vilket kan uppstå väldigt lätt nu för tiden. Det är skit svårt att uppskatta sin storlek där det är trånga utrymmen. Jag vet inte hur många gånger min mage har satt stopp för mig, man fastnar överallt med den. Riktigt pinsamt många gånger och man lär sig aldrig, den växer ju hela tiden! haha


RSS 2.0