:D

Tänkte passa på att slänga in en liten update medan jag väntar på att min ipod ska laddas lite :) Ska ut och promenera tänkte jag, köpte nya skor igår så nu kan jag börja bli hurtig ;)  Tänkte egentligen fara på bilbingo idag, premiär i nunnis! Men sköterskan från svedjan ringde och frågade om jag kunde komma och vara extra vak i natt för att en boende håller på att gå bort. Jag kan ju inte säga nej så i natt blir det jobb. Skippar bingon då, så att jag ska hinna laga mat och hinna vila lite sen också innan jag ska dit ikväll.

Har varit i dokkas en sväng idag och hälsat på fammo och farfar, var ett tag sedan! Har just betalat våra räkningar och det ser ut som att vi kan fara och shoppa loss på ikea till veckan, wiho! Äntligen säger jag bara, min lista har blivit lååång på saker jag MÅSTE ha ;) Ska till nina imorgon och fixa håret också, äntligen!! Egentligen flera veckor för sent men eftersom jag var tvungen att avboka min tid jag hade i början av månaden så har jag fått stå ut med ett gräsligt hår de senaste veckorna!

Nu ska jag dra mig ut och promenera, vädret verkar riktigt bra nu lagomt till jag ska ut :) perfa!  (Hallå vad fan hände med texten!!!?) Råkade hålla in ctrl + 1, och texten blev skiiiit stor? lyckades få den lite mindre men är fortfarande fet och konstig? Hm, strange!

Har förresten gått in i v.27 igår, wiho ;) Kan det inte bara bli september nuuu?


Tjockis!

När jag fick veta att jag var gravid längtade jag verkligen svin mycket till att magen skulle börja synas för alla som är gravida är ju så himla fina, det ser så mysigt ut! Jag har alltid blivit lite avis på de som får gå runt med en stor mage. Men jag hade verkligen fel om den saken, jag känner mig ful 24/7. Även fast jag inte lagt på mig dess mer så har ju magen vuxit ganska rejält och INGA kläder sitter fint. Jag ser ut som en valross i allt! Jag önskar jag hade pengar så att jag kunde köpa en helt ny garderob, men att slänga ut massa pengar på kläder jag kommer kunna ha i 14 veckor till finns inte på min prioriteringslista. Än ska jag ju bli ganska så mycket större så jag kommer nog ha deppat ihop totalt innan detta är över :P

Men som TUR är så finns det ju faktiskt många fler saker som är helt underbart med att vara gravid. Alla de bra sakerna överväger ju helt klart de dåliga. Går ju inte att beskriva hur det känns att få bära och känna sitt barn i magen varje dag. Men sedan så måste man ju faktiskt inte älska att vara gravid, det betyder ju inte att man inte skulle älska sitt barn eller älska det mindre. Med tanke på alla hormoner och allt som förändras i ens kropp på så kort tid så förstår jag de som inte alltid gillar att vara gravid. Jag har dock haft turen att må oförskämt bra rent fysikt näst intill hela tiden. Hormonerna ställer ju till det ibland, men det är väl sånt man får ta? :) Jag njuter så länge detta varar, trots att de finns nackdelar så älskar jag att vara gravid! :)

Både igår och idag har jag varit barnvakt till världens två sötaste barn, dom är så snälla och goa trots att dom har sin mamma på sjukhuset! Hoppas verkligen allt blir bra snart så hon får komma hem! Nu ska jag invänta tommy så vi kan äta middag, har käkat bullar med vaniljkräm och mjölk så klarar mig utan mat ett tag till iaf :P Känns förresten inte ens som fredag idag?


Dags att vara effektiv!

Idag får man passa på att ta en tvätt och städdag när vädret ser ut som det gör, regnet öser ner! Känns inte som någon rolig plan, men måste man så måste man. Från det ena till det andra väger jag närmare 60 pannor nu, eller närmare bestämt 57,5 ;) så  har gått upp lite mer än 5 kg, men det är faktiskt inte speciellt mycket.. men man vet ju aldrig man som händer mot slutet så är väl bäst att förbereda sig på det värsta :P Hjärtat slog så fint på lillen, dock gillar "han" inte apparaten min barnmorska använder när hon lyssnar, så han sparkade som en vildning där inne. Allt känns så himla mer verkligt nu när jag får bevis fleeera gånger per dag att han verkligen lever där inne, och jag älskar det :)

Nu ska jag sätta igång här hemma, sedan hade jag tänkt fara på lindex en sväng innan jag börjar med middagen :) Resten av kvällen blir nog bara massa mys med mitt hjärta!

Puss så länge!

Söndagsmys!

Söndag är ändå en ganska mysig dag! Idag har vi sovit till tolv och sedan har vi storhandlat. Har kommit på hur mycket mer värt det är att göra så än att springa på affären varje dag och få med sig hundra onödiga saker. Tommy har just marinerat köttet som vi sedan ska grilla och göra pottigratäng, sallad och nån sås, en bra söndagsmiddag enligt mig! :D Sedan ska jag göra fruktsallad som jag har varit sugen på så jävla länge, men varit för slö för att göra! Resten av kvällen blir det bara mys, riktigt skönt!

Helgen har annars varit ritkigt bra, har varit med emelie hela dagen igår :) + jens, tommy och sedan även dennis som vi fick vara fyllechaffis åt. Vi åt lunch på thai, och middag på berget. Dagen innan, i fredags alltså var vi ett helt gäng på olles och åt middag för att fira våran Emelie, (även den dagen åt jag och tommy lunch ute, på dannes) Så denna helg har det verkligen gått pengar på mat, kanske lite väl mycket ;) Men är ju inte ofta det händer att vi äter varje måltid ute, som tur är :)

Igår gick jag in i vecka 26, så idag måste jag ta mina traditionella magbilder ;) haha men det är faktsikt ganska kul att kolla hur mycket jag växer :) Såhär står det på growingpeople.se om vecka 26.

Graviditetsvecka 26:

Du:
Du kan få graviditetsstrimmor. Dessa strimmor uppstår på grund av att huden sträcks ut för fort. Tre av fem kvinnor drabbas av detta.
Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln. Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp! Barnmorskan lyssnar alltid på barnets hjärtat och räknar hjärtslagen, numera med doptone. Det gör att både du och blivande pappan själv kan höra hjärtljuden.

I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut.? I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor. Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?

Barn:
I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm. Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner. Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert




Nu ska jag ta tag i disken och sedan börja med middagen :) 

 


Blivande föräldrar :)

Jag hinner aldrig blogga, förstår inte hur det kommer sig? :P Hur som haver så sitter jag och kollar på förlossningskliniken nu och passar på att blogga lite :) Idag har jag och tommy varit på första träffen med föräldragruppen, vi var inte så många där som jag trodde att vi skulle vara. Men jag är i alla fall glad att vi for dit och de där två timmarna gick riktigt fort! Det var faktiskt kul att få träffa andra blivande föräldrar, ser framemot de andra träffarna redan nu :)

En sak som är säker är att det är verkligen ingen myt om att minnet sviker verkligen när man är gravid! Har aldrig någonsin varit så här förvirrad, tankspridd och glömsk.. det är hemskt! Såna saker som att fara och handla utan en lista är numera omöjligt för mig, idag skulle jag in på dollar och köpa tre saker. Kollade på listan innnan jag gick in, jag tänkte att jag inte ids ta med den eftersom det bara är tre saker och dom kommer jag ju ihåg. Jag stod sedan där inne på dollar och kom bara ihåg en av de tre sakerna jag skulle köpa, stod i fleeeeera minuter  och funderade, men jag kom för allt i världen inte på de andra två sakerna, så jag fick gå ut därifrån och skämmas för mig själv! Det är ju tragiskt, har aldrig trott på det där med dåligt gravidminne, men när såna där saker numera händer mig dagligen så är jag mer än övertygad! Mjölken och diverse andra kylskåpsvaror har hamnat inne på toan osv. osv..

Kvällen ska nog fortsätta här i soffan med mitt godis och cola, det enda som saknas är lite sällskap! Imorgon blir det jobb på svedjan och efter det ska jag försöka fortsätta med städandet här hemma. Har lyckats stressa upp mig själv och vill bara få allting gjort på en gång, och tommy är precis tvärtom.


Det här är jag idag, v.25.. Det börjar ta sig ;)


Sjukis..

Fan vad veckan har gått fort! Vi har hunnit mysa ordentligt, vilket har varit mycket uppskattande från min sida :) Har varit i luleå och gått på stan en sväng, blev dock inte dess mer shopping :) Är inte ens kul att handla kläder nåmer åt mig själv, känner mig som en padda i allt ändå.. Vi stannade en natt i luleå och kom hem på torsdagkväll, ritkigt skönt. I fredags for vi till stugan i damokka och mös på, var till markitta och grillade med matti, johanna, anders och noah :) Sedan for vi tillbaks till lill stugan där vi varken har vatten eller el, men jag tycker faktiskt att det är riktigt mysigt! Bara massa tända ljus och man har som bara varndra och bry sig om, det gillas! :) På lördagen gassade solen så jag och tommy gjorde en fin grillplats utanför stugan och gjorde upp eld. Mamma och pappa kom förbi lite senare och grillade korv och solade med oss där ute :) Även andra familjen karlsson kom förbi och lämnade av pontus och rasmus. Till kvällen grillade vi kött, tog en skotertur och slutligen en bastu på det. Gillar verkligen stughelger! :) Igår skulle jag egentligen ha jobbat, men efter hela den där ute dagen i lördags var det min tur att bli sjuk.. just typiskt! Så jag fick sjukanmäla mig och både idag och igår har jag känt mig riktigt hängig.. det suger.

Imorgon är ingenting inplanerat förutom att jag ska försöka ta tag i tvätten och diskberget som jag egentligen skulle ta tag i idag.. men har verkligen inte orkat. Hatar verkligen att vara såhär förkyld, känns som att man har fått en jätte hjärna, och man känner inga smaker och jag är så torr och röd under näsan av allt snytande! Jag har mycket hellre ont i halsen än det här!

Ska snart ta och hoppa i säng, 7 nätter ensam väntar :( Eller helt ensam är jag ju inte, har ju faktiskt en liten människa i mig, som dock ingen har träffat ännu men han lever där inne i alla fall. Helt sjukt egentligen, tänk att en egen liten individ, en helt ny människa bara kan bli till och växa inuti MIN mage! Det är faktsikt riktigt svårt att fatta, har inte gjort det än tror jag! Även om allt blir mer verkligt dag för dag, även för tommy som har fått känna nu hur han rör sig där inne. Kan inte sluta kalla bebisen för "han", är som helt övertygad på det, men är ju faktiskt 50% chans att det är en liten tjej också, men lika glad blir jag för det! Blir nog bara en liten större överraskning eftersom jag känner mig så säker ;)

Tänkte bjuda på lite bilder från helgen men är för lat för att orka stoppa in dom på datorn, kanske senare i veckan :) Godnatt! :)

Bild från Mars nångång när vi var ut med skotern här i malmberget :)


4/5

Har just ätit en väldigt god middag, grillad flintastek, potatissallad och fetaostsallad med avocado, svin gott!! :) Tycker lite synd om tommy som inte kunde känna smaken! Nu ligger jag dock här i soffan med ett jävla illamående, fick det helt plötsligt när vi var på coop. Tror det kan vara för att jag tog järntabletten på tom mage, har hört att man kan börja må illa då? Hoppas det är det så att det inte är något annat skit.

Har jobbat några timmar idag och igår på förmiddagen, annars så är det verkligen skönt att få vara ledig (för känns som att jag jobbat). Igår kollade jag och tommy avatar, alla har ju sagt att den är så bra, och den var bra för att vara en fatasy film faktiskt! Riktigt mysigt att ligga och kolla en film tillsammas för en gångsskull, kommer inte ihåg det hände sist? I morgon far vi nog till luleå och kanske stannar över natten, skönt :)

Idag fick jag förresten hem mina första mamma jenas, hoho... Men dom satt faktsikt rätt fint. Är ju lite trist att inte kunna använda vanliga jeans, för är verkligen obehagligt med kläder som trycker mot magen.

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt ett tag och sedan kaaaanske orka skura golven :D




Längtan!

Ännu en helg är över, och jag tycker än en gång att det är skönt och efterlängtat med en ny vecka! Mest för att tommy äntligen har ledigvecka och jag är också ledig heeeela veckan (eller ja fram till söndag). Ska bli helt UNDERBART att få göra nånting roligt och mysigt ihop. Toffel i know, men jag har längtat för det känns som hundra år sedan, eller ja det är ju hundra år sen (typ) ! ;)

Något mer som jag verkligen längtar till är till vårat lille troll tittar ut i september. Jag drömmer, längtar och tänker på det i princip 24/7, kan man göra annat? Samtidigt som tiden går så mycket fortare än jag trott så är det ännu 124 dagar kvar till beräknat datum, EVIGHET!!! Jag har trott att jag inte har några speciella cravings, har som inte känt något sug efter nåt jag inte har känt förut. Men får någon vecka sedan kom jag på att jag ALLTID är sugen på nåt slags godis. (har ju alltid varit en godisgris, så är nog därför jag inte tänkt på det) Men nu är det mycket värre än vad det var innan jag blev gravid. Jag MÅSTE äta godis varje dag, helst salt lakrits eller choklad. Och jag som nekade totalt till att jag småäter till min tandläkare, jag är nog den värsta småätaren ever! Men det sa jag ju såklart inte till henne, då får jag det bara predikat för mig hur dåligt det är för mina tänder. Som om jag inte redan vet om det, hade jag brytt mig så mycket om mina tänder hade jag antagligen inte småätit. Jag har alltid varit sån, men när denna graviditet är över ska jag faktiskt försöka skärpa mig, nu ids jag inte ens försöka! :)

Förutom att hormonerna har orsakat ett "finnland" på mitt bröst så har jag mått/mår oförskämt bra under dessa snart 23 veckor som hittills har gått. Jag mår precis lika bra gravid som ogravid, har haft väldigt tur hittills. bara därför är jag rädd för att slutet kommer bli ett helvete, men hoppas inte! :) Förutom växande bröst (ett stort plus ;), tröttheten och den växande magen är allt annat som innan :) Är dessutom 95% säker på att det är en kille som växer där inne, magkänslan säger mig så :) Fast man vet ju aldrig, könet har den minsta betydelsen för mig.

Nu blev det väldigt mycket bebis snack här, men är ju det som rör sig i mitt huvud så är väl kanske inte så konstigt :) Nu gör sig dessutom lillen påmind där inne med sina sparkar i vanlig ordning såhär på kvällen, alltid lika mysigt! 


Snygging!


RSS 2.0