Melvin 5 månader!

Han har blivit så stooor min lilla kille, ser fram emot nästa bvc besök som är nästa vecka. För sist vi var där var när han var tre månader! Tror han har växt rejält på längden i alla fall! Nu har han nästan bara strl 74 på sina kläder. Tänkte lägga in nå bilder som jag fotat idag men blev lite för slö för att föra över dom från kameran :) Han har blivit riktigt duktig på att dra mig i håret och nypa mig i ansiktet. Imorse var han dock jätte mysig och drog sina händer helt mjukt i mitt hår och det var så sköönt, precis vad mamma ville ha :P Fast innan det väckte han mig, efter han hade ätit färdigt och jag hade somnat om, med att nypa mig riktigt hårt i bröstvårtan! Andra dagen i rad han gör det. Hoppas det inte blir någon vanesak bara, haha :D

Fattar inte hur det redan kan vara torsdag? Trodde verkligen inte det, blev lite smått chockad över att det redan är fredag imorgon! Såhär dagvild har jag aldrig varit förr, det går alldeles för fort! Idag var jag och fikade med Johanna, och efter det drog hon med mig hör och häpna och tränade!! Var över ett år sedan, men det var roligt och vill ju som sagt verkligen komma igång och träna nu, vill bygga upp lite muskler.

Nu längtar jag verkligen till Emelie kommer hem, hoppas det inte dröjer allt för länge! Ska bli så kul att träffa henne igen, känns som att hon varit borta i hundra år. Saknar henne enormt!


Libero reklamen..

Har ni sett reklamen för liberos blöjor som går på tv nu, med massa nyfödda bebisar? Hjärtat smälter, tänkt att Melvin också har varit så liten och skrynklig?? Alltså jag har redan glömt, helt sjukt. Han är ju bara fem månader. Jag förstår dom som skaffar typ 10 ungar, det är ju verkligen det bästa i livet! Jag vill absolut ha syskon till Melvin (dock max 2 st hehe), och kan inte låta bli att längta lite redan nu. Men melvin är fortfarande en liten bebis och jag vill ägna all tid åt honom och njuta fullt ut av hans bebis tid.

Jag har satt en spiral så ni behöver inte bli orolig att jag ska gå och bli gravid nu ;) Sedan har jag tänkt plugga och hela faderullan så lär ju dröja några år innan det blir aktuellt.


Melvin, några timmar gammal. 


Idag har det varit en riktig slö dag igen, var inte riktigt meningen. För det första sov vi ovanligt länge. Steg upp och gjorde det vanliga, åt frukost, duscha, lekte, vek utan tvätt och sedan var det dags för lillen att vila. Efter vilan hade pappa tommy vaknat och då for vi och storhandla. Efter det hämtade vi hem mat och slog på en film, jag somnade och melvin somande. När jag vaknade till liv igen var klockan 19.30 (!!!) Panik! Hatar att sova så länge, dessutom brukar melvin få gröt vid den tiden och börja göra sig i ordning för att sova. Men det fick ju förskjutas några timmar. Men mysigt var det! Imorgon blir det andra puckar och då ska jag försöka göra lite nytta här hemma, även ta en fika med johanna.


Dåliga matvanor...

Har fått så dåliga matvanor på senaste.. De enda målen jag äter på en dag är typ frukost och middag. Resten av dagen kan jag gå och småäta, och då är det bara skit jag äter. Usch jag känner i kroppen att jag inte är på topp, jag blir så frukansvärt slö, helt slut på energi. Hade behövt nån ritkig vitaminbomb känner jag. Det känns som att min kropp är fylld av chips, choklad och bara massa skit, känner mig riktigt äcklad. Om inte för min egen så för melvins skull måste jag skärpa mig på den fronten, han ammas ju fortfarande och behöver ju få i sig bra och näringsrik mat. Bra middag lagar vi alltid, men det är småätandet av allt skit jag måste sluta med och börja äta bra mellanmål istället och kanske nån lättare lunch. Just nu väger jag under 50 kg, och det var riktigt länge sedan kan jag lova. Vill gärna väga några kilo mer. Måste ta tag i träningen också och träna upp mina muskler som en gång faktiskt existerade, hade behövt en träningskompis som vill träna med mig på kvällarna. Annars kommer det aldrig bli något, det tråkigaste som finns är ju att fara och träna själv.. nä då vet jag redan nu att den motivationen till träning kommer försvinna ganska så ögonblickligen :P

Nu är det natt för mig är riktigt trött. Det är också väldigt konstigt med mig, jag kan vara hur trött som helst men när jag lägger mig i sängen tar det ändå jätte länge för mig att somna. Under hela den tiden jag har varit tillsammans med tommy kan jag säga att jag aldrig har somnat före honom. Är så avundsjuk på dom som kan somna så fort dom lägger huvudet på kudden!


Snutten

Har inte tagit mig utanför dörren idag, skulle egentligen fara och storhandla med tommy men  det blev inte. Får ta det imorgon istället och då ska jag köpa färg så jag kan måla på toan. Vi har länge tänkt köpa nya dörrar till våran lägenhet också, för det gör sån stor skillnad! Golvet också, men som tur är hade vi redan jätte fint golv när vi köpte. Det är bara golvet i melvins blivande rum som hade behövts bytas, men på nåt sätt känns det som att man inte vill lägga massa pengar på den här lägenheten, jag vill ju ha ett hus! ;)

Imorgon är det annars inget annat inplanerat än att fara och handla, så hade gääääääääääärna tagit emot lite besök. Känns som att jag inte ids flänga ute allt för mycket med melvin i kylan och i en kall bil hit och dit mer än nödvändigt. Melvin är förresten så himla söt som alltid måste ha sin snutte, annars kan han inte sova. Han måste ha nånting som han kan ha i ansiktet och "snutta" med så att han kommer till ro och kan somna, ibland kan han ha dragit till sig en filt, min tröja eller vad som helst duger bara han får ha Nånting, min sötnos!






14/2

Då var även denna dag förbi. Så trist när det är så kallt ute, eftersom dom lovat såhär kallt hela veckan kommer det säkerligen bli en vecka som spenderas inomhus. Ids ju knappt ta mig ut med bilen hellernär vi inte har någon motorvärmare. Får passa på att mysa extra mycket och kanske fixa lite här hemma.. ska nog ta och måla om våran spegelhylla på toan som ser förjävlig ut.

Ingen har väl missat att det varit alla hjärtans dag idag :) Jag och tommy har varit på glada kocken och ätit medan melvin fått vara med sina mostrar och hans mormor och morfar, annars har detta varit en dag som alla andra :) Annars har jag städat och tvättat här hemma, det gamla vanliga som måste göras..

Min dator är snart inne på sin sista vers, får bluescreen hela tiden, laddaren är trasig, den hänger sig stup i kvarten så jag ska väl bli glad om det ens blir något inlägg av det här. Någon som vet hur man fixar sånt här så den blir normal igen??  Jag är värdelös på datorer, min hade behövt sig en rejäl rensning tror jag.. Har i alla fall satt över alla mina bilder på tommys hårddisk så att dom inte försvinner ifall min dator trillar av pinnen, för hade alla mina bilder försvunnit hade jag blivit ledsen på riktigt.

Känner mig lite låg idag av någon konstig anledning, men imorgon när jag vaknar är det förhoppningsvis borta. Så nu får det bli bädden för mig, godnatt!

Trötter...

Skrev för ett tag sen att Melvin är en sån sjusovare, men det borde jag inte gjort! Nu vaknar han vid 7-tiden varje morgon. Fast då har han ju börjat sova för natten redan vid 8-tiden och det är ju faktiskt ganska skönt. Jag måste sluta med mitt nattugglande som jag har börjat med, funkar inte att lägga sig vid 1-2 på natten när man har en morgonpigg bebis. Nu ligger han och sussar så sött här brevid mig, världens finaste lilla kille!

Igår var vi hos johanna och matti och lagade middag, det var smarrigt! :) Som vanligt var det tjejerna som handlade och lagade, undra när killarna ska göra sånt för oss? ;) Men faktsikt tycker jag att det är roligt när man får göra det ihop med sina kompisar så tar ingen skada.

Shit vilket finväder det är ute, dock har jag inte kollat tempen än så det är kanske ganska kallt? Men planen idag är att fara till dokkas tror jag och hälsa på melvins gammelfammo och gammelfarfar :D Fan jag är trött alltså, kanske jag joinar melvin på hans vila eller så får jag ta några koppar kaffe till :P


Snart ligger vi i hålet..

Jag tror att efter att jag har fått barn har jag blivit en mer nojig och rädd person rent allmänt för massor av hemska saker som kan hända. Inte bara det att melvin kan bli sjuk och smittad av massa snoriga barn som springer runt på coop när man är och handlar. Utan för massor av andra saker. Jag har till exempel bott i Malmberget i princip hela mitt liv och jag har kännt sprängningarna från gruvan varje dag och aldrig känt rädsla. Men nu är jag rädd! Fan hela huset skakar och jag tycker det är jätte obehagligt, jag har en känsla av att nånting kommer gå snett snart och vi kommer ligga i gropen! Jätte obehagligt är det, gillar det inte för fem öre. Förut brydde jag mig aldrig om det! Alla dessa sättningar som har varit på senaste tiden också gör mig orolig. Vi har fått sprickor i väggarna, det hade vi iofs också i vårat hus när jag bodde på trädgårdsvägen, men då sket jag ju i det. Varje spräningning hugger alltid till och man blir rädd när allting skakar, är jag fjantig nu??

Jag är mkt mer rädd när jag åker bil, jag är orolig för tommy när han jobbar underjord och för elin och emelie när dom reser. Det finns så mycket mer sånt som gör mig nojjig nu än vad det gjorde förut, då var jag nästan aldrig orolig.  Det är som att man ser alla faror i allting och tänker så mycket längre när man har blivit mamma, någon som håller med? eller är det bara jag?

Obligatoriskt fredagsmys

Men nu är myset över, tommy har farit på jobbet och gör sitt nattskift, melvin sover sedan många timmar tillbaks så jag ska väl också gå och lägga mig snart. Vi lagade tacos till middag idag och efter det har jag ätit massor av godis, har varit så jävla sugen i flera dagar. For på pressbyrån och plockade en påse för 60 kr, helt sjukt hur dyrt godiset har blivit ju?! För så mycket plockade jag inte ändå. Har varit och ätit frukost med tjejerna på hultan idag, så kul att träffa elin igen!!! Äntligen har hon kommit hem, då är det bara emelie som fattas, hoppas det inte dröjer länge :D Efter fikat for jag på lindex och köpte lite nödvändigt till melvin, sedan hem och städade lite.

Var hos tandläkaren förra veckan, och jag är så besviken på att jag hade hål!!! FAn jag som skött mina tänder så jävla bra, tagit tandtråd varje dag! Hade ett hål som de skulle laga, sedan hade jag desstom två till som hon skulle be tandläkaren titta på om något behövdes göras åt. Fattar inte varför jag får hål så lätt? Vissa kan slarva med borstningen och tar aldrig med tandtråd eller nåt, men har ändå aldrig haft ett hål. Jag har tappat räkningen för länge sen på mina hål, har nog dålig kvalitet på tänderna eller nåt.. 

Nåja, nu ska jag ta och göra bort allt det där med tandborstning och tvätta bort sminket och det, hatar det för det tar så länge. Godnatt! :)

Hockeyfrillan

Melvin kör på en klassisk hockeyfrilla! Eftersom han ändå ska bli NHL proffs så är det ju lika att köra all in direkt. Det växer som ogräs, snart kan vi göra flätor ;) Nä men får ta och bli en liten trimmning snart, annars ser ju pojkstackarn inte klok ut. Fast vi får se hur han kommer se ut när mammsen har varit där med saxen i barret, stackars barn!


Mjölkbomber

Numera om kvällarna är mina tissar som tickande mjölkbomber, känns som att de ska explodera. Tar väl ett tag för dom att ställa in sig på mindre mjölk på kvällarna. Melvin äter gröt på kvällen nu typ vid 19-20 och ammas innan det vid typ 18, och ibland äter han inte igen fören 5 på morgonen så det är ju 11 timmar mellan så inte konstigt att de blir sprängfyllda. Det är guld värt med gröt på kvällen, håller man mätt mkt längre. Han fick smaka potatis idag, minerna är ju så roliga så man dör. Han fick massa kväljningar och sedan garvade han bara, han är så söt.

Fasen så jag längtar till våren, är less på kyla. Idag har ju solen varit framme och det har varit jätte fint, men nu är solen borta och moln på hela himlen, så jag hann aldig med någon prom i det fina vädret. Ska snart gå och väcka tommy som har jobbat natt så får han ta Melvin så ska jag fara ut och handla lite. Det är ett jävla projekt för mig att fara och handla när jag är själv. För det första väger babyskyddet tonvis, och att sedan bo på tredje våningen (blir 6 trappor totalt tror jag), UTAN hiss är rena döden med alla matpåsarna man ska ha upp som också väger. Jag hatar att handla. Jag önskar mig ett hus i 22-års present! ;)

Nu ska jag göra mig i ordning och försöka underhålla min lilla ligist.  


Sådärja!

Idag har vi gjort Jokkmokk, lika värdelöst som vanligt ;) Nä men allvarigt, marknad som marknad, same shit. Fick med mig lite bröd i alla fall. När vi kom hem hämtade vi pizza och dåsade i soffan några timmar, är ju himla märkligt att man själv blir som bakis när man hänger med två stycken som är bakis på riktigt. Tommy har sin kompis Trond här hos oss i helgen så dom är ute och svirar idag igen, det fick han lov till nu när han fått besök ända från oslo ;) haha.

Har även fått en liten leverans från Ikea idag av min lillasyster, härligt! Blev lite saker till Melvin, eller ja det mesta var ju faktiskt till honom, doftljus, tavelhyllor och en till kristallampa till hallen, perfekt. Hade dock behövt massor av mer saker därifrån som förvaringsmöbler och sånt så får bli en tripp dit nångång här i framtiden när plånboken tillåter.

Nu ska jag gå och lägga mig, känner mig lite halvt död faktiskt. Annars sitter jag bara här och trycker i mig chips och choklad som jag egentligen inte ens är sugen på, har blivit alldeles för mycket sånt på sista tiden. Men det gör inte så mkt, jag har ju gått ner några kilo mer än vad jag vägde innan jag blev gravid så jag har ju några kilo till godo som jag kan gå upp igen om jag vill ;) he he. 

Godnatt! 


Unconditional love!

Lill skrutten sover, sedan nån timme tillbaks. Vad gör man om kvällarna när man inte måste sitta och amma och försöka söva,söva, söva? Han har blivit så duktig min lilla kille dom senaste dagarna. Igår somande han 20.00 för natten, det har aldrig hänt kan jag säga. Tänk att numer uppskattar man några timmar ensamhet så här mycket, nä det går inte att föreställa sig, om man inte har barn själv förstås. Omställningen från att inte vara mamma till att helt plötligt bli mamma är mycket större än jag någonsin kunde tro. Under graviditeten funderade man ju mycket på det, hur omställningen skulle vara. Jag visste ju att allt skulle vara annorlunda, jag tänkte typ att skillanden blir ju att jag har ett annat litet liv att ansvara för. Och det har jag ju såklart, men det är ju så mycket mer än så. Att få ta en dusch utan att känna stess, hinna pyssla om sig själv.. sånt är LYX nu. Kan tillägga att jag inte har rakat mina ben sedan i sommras när jag var gravid och ännu nådde ner till mina ben. Tragiskt, men sant!
Omställningen är som sagt stor, och även fast jag inte hinner med sånt som jag hann förr, och kunna vara spontan på samma sätt, så ÄLSKAR jag det! Att få vara hemma med Melvin och bara njuta av honom, då struntar man liksom i sina håriga ben. Hade aldrig kunnat tänka mig ett liv utan honom, min sötnöt. Livets kärlek är helt klart ens egna barn. Den kärleken dör aldrig, unconditional love!

Snart kommer min andra kärlek hem, saknar honom. Han har jobbat hela dagen, hoppas han är ledig imorgon så att det blir en riktig mysdag.


Världens finaste killar.


RSS 2.0